ALOCASIA

ALOCASIA

WENTII
• ALOCASIA

Doet ‘Alocasia’ geen belletje bij je rinkelen? Het is de chique Latijnse naam voor de plant die bij ons gewoon ‘Olifantsoor’ heet. En je snapt meteen waarom: het is een plant met forse bladeren, die een beetje doen denken aan de oren van een olifant. Daarmee is het een pracht van een plant als je flink de ruimte hebt in een kamer.

De Alocasia Wentii spreekt qua blad nog het meest tot de verbeelding van een olifantsoor. Hij trekt meteen bewonderende blikken in de kamer met zijn diep donkergroene, grote bladeren. En terecht! Vergeet niet dat de Alocasia uit het tropische - en dus natte - oerwoud komt en dat de plant veel water nodig heeft. Dan kun je er lang van genieten, want de verzorging is eenvoudig.

De Alocasia Cucullata heeft bladeren die wijd uiteen staan. Daarmee is het een plant die overal in het oog springt. De Alocasia wordt ook wel ‘Olifantsoor’ genoemd. En wist je dat het een Alocasia is die ook onder mild winterse omstandigheden buiten kan overleven, op een beschut plekje? Het blad zal af vallen, maar dat keert in de lente gewoon weer terug.

Z’n bijnaam is niet vriendelijk: de skeletplant! Maar de uitstraling van de Alocasia Dwarf Amazonica des te meer. Zet ‘m in de huiskamer en je hebt er een groene eyecatcher bij. Hoewel, groen… het donkergroene blad wordt doorsneden door bijna witte bladnerven. Decoratief? Reken maar!

Het is de allemansvriend van de familie. Want de Alocasia Portadora staat al in vele huiskamers te pronken. De bladeren zijn groot met een lichte karteling. En groeien is z'n hobby. Kijk maar uit, want met de juiste verzorging is je kamer straks nog te klein voor deze Olifantsoor...

Gevaarlijk mooi, deze Pink Dragon. Hij lijkt sterk op de Alocasia Dwarf Amazonica, maar dan met een opvallend verschil. Kijk maar naar de prachtige roze bladstelen en het iets rondere blad. Schuilt er een drakentemmer in je? Haal dan de Pink Dragon in huis als je durft!

Princess: zo’n naam past alleen maar bij de mooiste bladplanten uit de jungle. Deze Alocasia springt er in elk interieur uit, door de combinatie van paars-groen blad die hier en daar een zwart accent krijgen. Met recht een Koninklijke Hoogheid!• Land van herkomst
Zuidoost Azië

• Verzorging